Pages

October 03, 2011

Kisah steril sampai takde kuman..


 Ini dipetik dari satu website,
Ingatlah, apabila anda mengepam susu, cuci tangan anda dan pastikan buah dada dicuci, dibilas dan disterilkan dengan betul untuk mencegah sebarang bakteria dari membiak dalam susu tersebut. 




So, korang ada idea nak sterilkan 'b' cemana? Bolehla bagi pandangan....


6 comments:

  1. Salam. Enjoy baca post kat blog ni. Utk soalan steril B' tu. Memang cam kelakar gak. Tak kan nak masuk B dalam sterilizer? Hehe... Tapi B' yg Allah bg tu dah complete kan? Memang ada sterlizing system tersendiri.. Tak yah sesusah nak pastikan steril. :)

    ReplyDelete
  2. tak perlu sterilkan..hehe...

    ReplyDelete
  3. amboi..
    macam pinggan mangkuk pulak ye??
    heheh..
    setuju dengan komen Me! :p

    ReplyDelete
  4. sapalah yg punyai ajaran sesat men'steril'kan breast, cuci masa mandi udah le..

    sian kt ibu2 muda diluar sana, sukarnya nak jayakan penyusuan ibu buat tersayang dek kepercayaan songsang sebegini, byk pantang larangnya.. huhuhu

    ReplyDelete
  5. Akak dak baca website tersebut, ada salah faham sikit.

    Bukannya sterilkan buah dada TETAPI 'pam' buah dada mesti dicuci, dibilas dan disterilkan iaitu membawa maksud peralatan pengepaman seperti corong, botol2 untuk mengisi EBM dan sebagainya mestilah sentiasa didalam keadaan bersih dan strile.


    Betul tak? cer baca ngan teliti baris terakhir dalam website tersebut!!

    ReplyDelete
  6. Haah la.... ;p

    btul le umialya..... mintak maap semua atas kesilapan teknikal diri...

    hehheh.. tp, lawak lah bila tgk sekali imbas kene steril breast... ;p

    *pengajaran: jgn percaya bulat2 apa yg dibaca.. kene selidik jugak.... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...